
Agnes Wold: Livsmedlen du inte behöver slänga när de möglar
Om mögel i mat och om ris som stått framme för länge är farligt. Hör professor Agnes Wold om matens hållbarhet och hur snabbt det bildas bakterier.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.
Agnes Wold om mat och hållbarhet:Så länge är en doggy bag ätbar – professorn har räknat ut hur snabb bakterietillväxten är. Det handlar också om barnmat och hållbarhet, och varför det inte är bra att få in munbakterier i en burk. Och så diskuterar Agnes och Christer hur länge mat kan stå framme innan det är risk för magsjuka.
Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om virus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.
Fråga Agnes Wold
En podd med Agnes Wold och Christer Lundberg om hälsomyter, virus och riskerna med att bädda sängen. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl
- Antal avsnitt: 92
- Senaste avsnittet: 2025-03-11
- Samhälle och kultur