Svajpa, sova, dö – jakten på kärlek

Svajpa, sova, dö – jakten på kärlek

P1 Dokumentär · 2023-02-03

Två singlar i Malmö söker efter kärleken på dejtingappar. Men hur vet man att någon är den rätta och hur påverkas vi av svajpandet?

Hannes har varit singel i två år efter ett långt förhållande. Han dejtar emellanåt men har svårt att tänka sig att han kan bli lika kär som i sist. Han söker någon som är välutbildad och djup, men blir lätt rastlös.Adriana är trött på att inte känna sig helt accepterad som singel i samhället. Något som blir påtagligt när hon är ensam singel bland par eller går på barnkalas utan vare sig partner eller barn. Trots att hon har över 10 000 likes på Tinder har hon inte hittat den rätta.Många snabba beslut med dejtingapparBåde Hannes och Adriana reflekterar över det snabba svajpandet på Tinder. Snabba beslut görs utifrån personers bilder. En marknadifiering av kärlek, kallar Hannes det. Tänk om du redan svajpat förbi din själsfrände?Av: Ester Roxberg Producent: Lotta Malmstedt Slutmix: Mattias MiselliHannes och Adriana heter egentligen något annat.

P1 Dokumentär

Sveriges Radios P1 Dokumentär fokuserar på berättelser från verkligheten och gestaltar samtiden genom enskilda livsöden, platser och miljöer.

Svenska Poddar

Berättelser från verkligheten.
Ansvarig utgivare: Karin Lindblom

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt