Dopningshärvan på Västkusten – sålde preparat helt öppet

Dopningshärvan på Västkusten – sålde preparat helt öppet

P3 Krim · 2022-11-23

De två männen är som vilka kollegor som helst. Men förutom sina jobb på bemanningsföretaget driver de en av landets största dopningmarknader.

Den ena mannen är chef på bemanningsföretaget. Han lever ett flådigt liv, en villa nära havet och kör dyra bilar. Tillsammans med sin kollega säljer han också narkotika och dopningspreparat.Affärerna är en strukturerad sidoverksamhet med excelfiler och beställningslistor, precis som ett vanligt företag. Mellan 2019 och 2021 tar de emot swishbetalningar i miljonbelopp. Lagerhållning och paketering sköts bland annat av den ena mannens föräldrar.Vid ett tillslag mot en bil som körs av en av männens lagerhållare hittar polisen en stor mängd dopningspreparat - det är dock bara toppen på ett isberg jämfört vad man kommer att hitta i hans lägenhet. Snart står det klart för polisen hur stor härvan är.Hör telefonsamtalen mellan kollegorna som blev ett första steg för polisens stora tillslag och gripanden. Möt också "Henrik" som ger en inblick i hur det är att vara köpare av dopingpreparat och hur lättillgängliga preparaten är.Övriga medverkande:Per Björkman,spaningsledare, Gunnar Hermansson, f.d. kriminalinspektör och Rebecca Burdell, åklagare.Programledare: Linus Lindahl, Stefan SundbergProducent: Stefan SundbergReporter: Jennifer AhlbomTekniker: Johan HörnqvistKontakt: [email protected]: 0734-61 29 15

P3 Krim

Sveriges Radio i allmänhet och kanske P3 i synnerhet är kända för sina välproducerade podcasts. 2021 lanserade man podden P3 Krim som tar sig an det till synes outtömliga true crime-genren.

Svenska Poddar

Varje vecka ger Linus Lindahl och Fanny Hedenmo dig aktuella berättelser om brott och straff. Du får koll på krim.
Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

  • Antal avsnitt: 150
  • Senaste avsnittet: 2022-12-02
  • Nyheter

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt