Gängkriget mellan Räven och Dalen

Gängkriget mellan Räven och Dalen

P3 Krim · 2023-01-24

Mord, skjutningar och sprängningar skakar Stockholm i en omfattning vi aldrig tidigare sett. Vi kikar närmare på en av gängkonflikterna som ligger bakom.

"Det mest extrema någonsin" - så säger en av poliserna P3 Krim pratat med om situationen. Flera konflikter ligger bakom våldsspiralen och i det här avsnittet ska vi fokusera på gängkriget mellan 36-åringen som kallas "Räven" och en 24-åring som styr Dalennätverket. Även om ingen av dem befinner sig i Sverige så ligger de bakom många av de händelser som skett i och runt Stockholm det senaste.Bland annat krigar man om narkotikamarknaden i Sundsvall. "Det är spänt och oroligt och många ungdomar fruktar för sina liv. Det kommer att smälla här, det är bara en fråga när" säger Petra Berggren som är reporter på P4 Västernorrland i Sundsvall. Men hur kommer det sig då att det knappt skjuts och sprängs i Sundsvall medan våldet ökar i Stockholm? Vad är kopplingen? Och hur kan man styra den här typen av våldsdåd och hämndaktioner från utlandet?Övriga medverkande:Jale Poljarevius, underrättelsechef polisregion mitt. Camila Salazar Atías, kunskapsområdeschef Fryshuset. Sven Granath, kriminolog. Petra Berggren, reporter på P4 Västernorrland i Sundsvall.Programledare: Linus Lindahl, Mariela Quintana MelinProducent: Stefan SundbergReporter: Jennifer AhlbomTekniker: Johan HörnqvistKontakt: [email protected]: 0734-61 29 15

P3 Krim

Sveriges Radio i allmänhet och kanske P3 i synnerhet är kända för sina välproducerade podcasts. 2021 lanserade man podden P3 Krim som tar sig an det till synes outtömliga true crime-genren.

Svenska Poddar

Varje vecka ger Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin dig aktuella berättelser om brott och straff.
Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

  • Antal avsnitt: 168
  • Senaste avsnittet: 2023-02-03
  • Nyheter

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt