De bästa poddarna för att finna nya hobbies

Det finns podcasts om alla tänkbara olika ämnen. Bara på den svenska marknaden finns det mer än 9 000 poddar som de också kallas.

Är du på jakt efter en ny hobby? Då är det en utmärkt idé att ta sig en titt bland de svenska podcasts du som lyssnare har att välja mellan. Då dessa, som tidigare nämnt, handlar om allt mellan himmel och jord kan de vara passande för dig som behöver något nytt att göra på din fritid.

I denna artikel tänker jag därför att lista några svenska podcasts av detta slag, alltså sådana vilka kan användas som inspiration till att prova på något nytt. Om du är redo så sätter jag gasen i botten!

Träningspodden

Träningspodden är en podcast inom kategorin träning och hälsa. Den är en utmärkt källa med information för dig som är nyfiken på att börja leva ett mer hälsosamt liv. Bland mycket annat talar man här om träningsmetoder samt listar exempel på nyttiga maträtter vilka exempelvis kan vara passande för dig som försöker bygga muskler.

Dock handlar Träningspodden minst lika mycket om humor. De båda programledarna Jessica Almenäs och Lovisa Sandström går nämligen igenom diverse livsepisoder och situationer vilka många av oss kan relatera till. Det är inte för inte som Träningspodden är störst i Sverige när det kommer till detta ämne.

I skrivande stund finns det mer än 400 avsnitt av denna podcast.

Systemet

Har du någon gång testat på spel hos de bäst betalande online casinos eller till exempel spelat på V75, antingen på nätet eller hos ett spelombud? Så länge du är en person som klarar av att spela på ett ansvarsfullt sätt är gambling och betting något många svenskar brinner för.

Om du är intresserad av att börja spela på hästar kan podcasten ”Systemet” utan tvekan vara värd att spana in. Det är Expressens V75-podd, och i den ger tidningens V75-experter dig tips på spel vilka kan leda till vinst för dig som spelare.

V75 är för övrigt en av de spelformer som erbjuds av den svenska staten när det kommer till att spela på hästar. Du som spelar behöver gissa på vilken häst som vinner sju sedan tidigare utvalda lopp. Sju rätt kan i bästa fall resultera i riktigt stora summor!

Historiepodden

Vill du lära dig mer om historia? I så fall är Historiepodden en mycket bra start. Denna podcast har nämligen funnits ända sedan 2014 och består i skrivande stund av nästan 600 avsnitt. I dessa talar de båda gymnasielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson om historiska händelser. Det inkluderar både kända såväl som okända sådana.

TT Filmpodcast

Har du ett stort filmintresse och är intresserad av att lära dig mer om filmer av alla tänkbara olika slag? Då kan TT Filmpodcast utan tvekan vara passande. Här tar man nämligen upp de allra största mastodontfilmerna till sådana med betydligt mindre budgetar. Oavsett vilka sorters filmer du föredrar lär du därför få en hel del bra tips om du väljer att lyssna på denna podcast.

skrivarpodden - för dig med författardrömmar

Har du en kreativ sida? Gillar du att skriva? Då kanske det är värt att satsa på att bli författare? Detta är ett yrke många önskar att de kunde försörja sig på.

För att komma igång kan skrivarpodden vara ett utmärkt sätt att hitta inspiration på. Det är nämligen en podcast som bygger på intervjuer med kända författare och andra personer vilka kan förse dig med tips och råd kring hur du gör verklighet av det hela.

Skrivarpodden drivs av en kvinna vid namn Kerstin Önnebo. Hon arbetar även som live reporter för SR. I dagsläget har podden ungefär 200 avsnitt.

Vetenskapsradion På djupet

Är du likt många andra fascinerad av vetenskapens spännande värld? Då är Vetenskapsradion På djupet en podcast som du lär uppskatta. Det är Sveriges Radio P1 som står bakom den, och i dagsläget finns det ca 500 avsnitt. Du som inte lyssnat på ett enda har med andra ord många timmars fascinerande berättelser framför dig!

Exempel på saker man tar upp i denna podcast inkluderar AI och dess utveckling, jakten på liv i rymden och kvantfysik samt tekniken bakom svåra mordfall vilka blivit lösta. Vetenskapsradion På djupet tillämpar alltså en bred syn på vetenskapen!

Vandra med Henrik

Känner du att du rör för lite på dig? Behöver du komma igång med att promenera? Då kan Vandra med Henrik vara den perfekta podcasten för dig. I den delar nämligen Henrik Ståhl, som utöver att vara podcaster även är författare och skådespelare, med sig av sina spontana tankar. Podden skiljer sig från majoriteten på så sätt att den varken är klippt eller redigerad.

Ståhls sätt att berätta gör Vandra med Henrik till en utmärkt podcast att lyssna på när man är ute och promenerar i naturen eller någon annanstans. Kanske den kan ge dig den motivation du är i behov av för att kunna komma igång med det hela?