Poddar för dig som gillar betting – 5 tips på svenska podcasts

För vissa är sport synonymt med betting. Möjligheten att kunna spela på resultatet kan höja spänningen medan man följer matcher, tävlingar och turneringar. Här listar vi poddar som kan passa dig som är intresserad av betting, med olika sporter som huvudtema.

Poddutbudet är kanske större än någonsin. Med så många titlar att välja mellan på en mängd olika plattformar är det lätt att gå vilse när man är ute efter material att lyssna på. Därför är du långt från ensam att ta del av just sådana här listor med tips på poddar!

För dig som funderar på att betta inför nästa fotbollsmatch, travtävling eller annan sport kan det vara extra relevant att lyssna på en bra podd som håller dig uppdaterad.

Så fungerar betting online

De allra flesta väljer att betta på nätet. Allt som krävs är att du är över 18 år och har ett fungerande BankID att legitimera dig med. Det finns smidiga jämförelsesajter som guidar till olika spelbolag, som www.bästabettingsidorna.se där man kan jämföra och läsa recensioner om bettingsidor.

När man valt en sida är det alltså BankID som gäller för identifiering och insättning av pengar. Många bettingsidor erbjuder betalningsalternativ som Swish, Trustly och vanlig kortbetalning. Ofta kan man som ny spelare även ta del av en bonus. Denna bonus kan dock ha vissa omsättningskrav, men villkoren ska framgå tydligt så att du som kund vet vad som gäller. Kolla även upp hur utbudet av odds, matcher och turneringar ser ut på sajten, så att det möter dina preferenser.

Nästan 9 av 10 svenskar spelar hemifrån

En klar majoritet av svenskarna väljer att betta och spela hemifrån, bekräftar statistik från Spelinspektionen. I deras senaste årliga undersökning, Allmänheten om spel, framgår det att 86 procent av svenskarna som har spelat om pengar under det senaste året har gjort det hemifrån.

Medan möjligheten att spela på distans, via dator, surfplatta och smartphone, har blivit allt större så har samtidigt det traditionella spelet blivit allt mer sällsynt. Sveriges travbanor hade förr totoluckor där publiken kunde köa innan lopp för att lämna in en kupong på sitt favoritekipage. Men i början av 2021 beslutade Sveriges tre största travbanor att stänga alla spelluckor för gott. Istället hänvisar man till spel digitalt.

Tänk på det här när du väljer spelbolag

Att spelandet digitaliseras allt mer är alltså tydligt. Det märks inte minst på det växande utbudet av hemsidor och appar från spelbolag i Sverige och hela världen. Alla dessa aktörer måste följa regelverket i det land där de har sin spellicens, för att säkerställa kundernas trygghet och skapa rättvis konkurrens på spelmarknaden.

För dig som spelar finns det vissa saker som är bra att ha i åtanke innan du väljer en sida eller en app att ladda ner.

  • Spelbolaget ska ha en aktiv licens. För svensk licens ska Spelinspektionens logga vara synlig, till exempel längst ner på startsidan.
  • Kolla upp så att det finns de matcher, tävlingar, turneringar eller annat som du vill betta på.
  • Ha en budget för hur mycket du vill och har råd att spela för. Sluta när denna summa är spenderad. Ofta kan du själv ange en insättningsgräns på sidan för att underlätta detta!
  • Spela bara för underhållning och inte för att försöka vinna tillbaka några pengar.

Tips på bra sportpoddar

Inför betting är det även en bra idé att vara uppdaterad och hänga med i de senaste nyheterna. Här följer tips på några titlar som hamnar högt i topplistorna över bästa sportpoddar på svenska!

Fotboll: Offsides Podcast

Som en av de mest populära sporterna, både att titta på och inom betting, har fotbollen ett stort utbud av poddar. Offsides Podcast är en fotbollspodd som särskilt är att rekommendera. Det är chefredaktörerna på fotbollsmagasinet Offside som leder avsnitten. Mycket fotbollssnack och mycket nöje för alla som brinner för fotboll.

Tennis: Source

I podden Source kan du lyssna på det senaste inom tennis. Här får du uppdateringar från olika tävlingar och turneringar, hur de svenska proffsen presterat och även intervjuer med profiler inom sporten.

Hockey: Hockeypuls

Hockeyintresserade får gott om intressant lyssning när Adam Johansson intervjuar Sveriges största hockeyprofiler. Hittills finns över 200 utgivna avsnitt så det finns gott om underhållning att fylla hörlurarna med. I podden diskuteras bland annat de olika SHL-lagens truppbyggen inför en ny säsong. Det pratas också om NHL med tv-profilen Jonatan Lindquist.

Trav: Hultmananalysen

För många travintresserade är spel en naturlig del av sporten. Stefan Hultman är en av trav-Sveriges mest kända profiler och har nått stora framgångar som travtränare. I podden Hultmanalysen får du lyssna på hans tankar inför V75-tävlingar runtom i Sverige. Som travtränare har Hultman vunnit såväl svenska som internationella storlopp, bland annat Prix d’Amérique med hästen Maharajah 2014 och svenska Elitloppet flera gånger. Lyssna innan du tippar på nästa V75 för extra inspiration.  

Padel: Mr Padel

Slutligen har vi tips på en padelpodd för alla som själva spelar eller följer sporten. Programledarna heter Jesper Hussfelt och Andras Ehrnvall. Duon bjuder på intervjuer, nyheter om hur proffsen presterat på turneringar och annat padelsnack. Gillar du padel finns det helt enkelt inte mycket att tveka på. Perfekt att lyssna på när du är på väg till eller från padelbanan.