Populära svenska podcasts för varje humör

Podcasts är guld för dig som vill ha både skoj och fakta, oavsett hur du känner dig. I Sverige finns det massor av bra poddar som täcker allt från true crime till humor och sociala frågor, och de är verkligen en del av många svenskars vardag.

Humor

När du behöver ett gott skratt, då är podcasten "Vad? med IJustWantToBeCool" helt rätt. Varje avsnitt är full av roliga frågor som verkligen får dig att tänka till. Frågorna är allt från lättsamma till riktigt djupa, och svaren är alltid kryddade med deras speciella humor. Så det blir inte bara underhållning, utan du får också se hur gänget tänker och löser problem.

 

Med 142 avsnitt finns det massor att lyssna på. Random Making Movies är också värda att kolla in. De började på YouTube men har nu också en podcast. Deras "RandomMakingMovies Podcast" med Jonsson, Kulan och Jonas tar upp en massa olika ämnen varje onsdag, alltid med en stor dos humor. Och en gång i månaden kör de ett specialavsnitt. Med 243 avsnitt har du massor att välja mellan. Så här får du en härlig mix av skratt och tankeställare.

Sport

Om du älskar fotboll så är podcasten "TuttoSvenskan" ett måste. Här får du en riktigt bra inblick i Allsvenskan. Du får höra från experter, spelare och sportchefer. Varje måndag kan du se sändningarna live på YouTube och Twitch, och det skapar en härlig gemenskap bland fans från alla lag. "Expressen Fotboll" är också bra om du vill ha koll på allt som händer inom fotbollen. Varje dag får du senaste nytt och djupgående analyser.

 

För dig som håller på IFK Göteborg finns "Hunden, Katten, Glassen" – En Blåvit podcast. Här delar tidigare spelare som Pontus Wernbloom, Tobias Hysén och Mattias Bjärsmyr med sig av sina insikter och erfarenheter. Med 108 avsnitt får du verkligen en personlig touch till din fotbollsupplevelse.

Spel

Om du gillar teknik och spel så är "P3 Tech" perfekt för dig. Du får regelbundna uppdateringar om det senaste inom teknik och spel. Programledare Evelina Galli berättar om nyheter och trender som påverkar både casual gamers och inbitna spelentusiaster.

 

Med över 500 avsnitt har de verkligen täckt allt från VR-teknik till de senaste mobilspelen. "Spela Spel" är också kul om du vill ha en mer lättsam inblick i spelvärlden. Här utforskar Nanna Johansson, Jonatan Unge och Daniel Johansson allt från videospel till brädspel. Så här får du verkligen känna glädjen med spelet, oavsett plattform.

 

För dig som vill bli bättre på onlinespel så är internationella podcasts som "Gambling with an Edge" en guldgruva. Här delar proffsiga spelare som Bob Dancer och Richard Munchkin med sig av sina kunskaper. De fokuserar på strategier för spela casino och ger dig insikter som kan göra din spelupplevelse ännu bättre. Så här får du verkligen lära dig mer om iGaming-industrin och alla dess aspekter.