Efterlevandepodden

Efterlevandepodden

Kristina Broman Rosenius, Linda Sandkvist

Det här är podden för dig som lever med sorg efter en närstående som tagit sitt liv. Det är podden för dig som vill veta mer och finna lindring i att du inte är ensam. För dig som sitter kvar med alla frågor då livet runtom dig tagit en ny oönskad vändning. Vi vill skapa hopp för dig. Det går att överleva, till och med att leva igen. 

Kristina B Rosenius och Linda Sandkvist möttes i sorgen över sina döttrar - Emma och Nikita. Båda dog i suicid. När Kristina och Linda träffades för första gången slogs de av hur många likheter det fanns mellan både dem och deras döttrar. De drevs av att lägga pusslet kring både deras döttrars självmord och frågan om vad det är som gör att människor tar sina liv och hur livet blir efter.

I den här podden delar de med sig av sina egna erfarenheter och möter människor som liksom de drabbats av att en närstående dött i självmord. De pratar också med människor som själva överlevt självmordsförsök och med personer som i sin profession på något sätt arbetar med frågor kring psykisk ohälsa och suicid. Båda känner att det saknas kunskap både kring självmord, den komplexa sorg och akuta kris som man hamnar i som anhörig och hur det på lång sikt drabbar efterlevande.

För att förhindra fler självmord behöver kunskapen kring psykisk ohälsa och om varför människor tar sina liv öka. De har märkt att efterfrågan på en podd som behandlar detta stora, svåra ämne utifrån ett efterlevandeperspektiv är väldigt hög.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt

Frågor och svar

Hur många avsnitt finns det av Efterlevandepodden?

Det finns totalt 5 tillgängliga avsnitt av Efterlevandepodden.

Vad handlar Efterlevandepodden om?

Vi har kategoriserat Efterlevandepodden som:

  • Utbildning
  • Hälsa och motion
  • Mental hälsa

Var kan man lyssna på Efterlevandepodden?

Efterlevandepodden går bland annat att lyssna på hos följande tjänster:

  • Apple Podcasts
  • Podtail
  • Google Podcasts

När startade podcasten Efterlevandepodden?

Det första avsnittet av Efterlevandepodden som vi har släpptes 6 februari 2024.

Vem gör podcasten Efterlevandepodden?

Efterlevandepodden släpps och produceras av Kristina Broman Rosenius, Linda Sandkvist.