När svenskarna bad om en svagare öl - ett påskavsnitt

När svenskarna bad om en svagare öl - ett påskavsnitt

Humlepodden · 2022-04-01

I detta avsnitt pratar Julia, Maja och Rebecca om den traditionella drycken svagdricka, vad är det, hur gjordes den och är den god? Hör om påskölen, hur länge vi druckit det och hör om varför vi firar påsken med fjädrar, ägg, kaniner och harar. Lyssna på när Ellinore Andersson Stridh berättar om sitt jobb på Mora Bryggeri och sist men inte minst går humlepoddarna igenom hur man brygger öl. Alla steg från att värma upp vattnet och hälla i malt till att öppna din kolsyresatta flaska.

Topics discussed:

1. Trätunnor för att lagra dryck

2. Svagdricka

3. Påsköl

4. Intervju med Ellinore Andersson Stridh från Mora Bryggeri

5. Ölbryggning 101, hur man brygger öl.

Links mentioned in this episode:

* https://www.svtplay.se/historieatarna

* https://smakasverige.se/dryck/kolsyrade-drycker/svagdricka (av Jordbruksverket)

* https://www.matkult.se/ol-och-svagdricka/ol-och-svagdricka-i-kosthallet.html

* https://www.lindhcraftbeer.com/

* https://www.history.com/topics/holidays/history-of-easter

* https://www.newworldencyclopedia.org/entry/Ishtar

* https://shop.humle.se/olbryggning

-----

This podcast is hosted by [ZenCast.fm](https://wwww.zencast.fm)

Humlepodden

Humlepodden är en ölpodd med Julia, Maja och Rebecca 3 hembryggare och ölnördar från Humlegårdens Ekolager. I Humlepodden kommer vi diskutera bryggning, ölstilar och bryggeriernas senaste öl på systemet, går från ölhistoria till trender och mycket, mycket mer.

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt