Ny: Krogvakterna och källarvåldet på Avenyn

Ny: Krogvakterna och källarvåldet på Avenyn

P3 Dokumentär · 2024-07-04
01:10:39

2008 börjar det komma in anmälningar om våld från krogvakter på två nattklubbar. Polisen lägger ner anmälningarna i samma takt som de kommer in. Tills en poliskommissarie tittar närmare på fallen.

Nya avsnitt från P3 Dokumentär hittar du först i Sveriges Radio Play.

Under två år vittnar fler och fler kroggäster om hur de blir neddragna till ett rum i källaren där de handfängslas och blir misshandlade av nattklubbarnas ordningsvakter.

Ordningsvakterna misshandlade kroggäster i Göteborg

Patrik får sina ledband i armbågen sönderslitna av vakterna på en krog i Göteborg. Och Axel blir sparkad på när han ligger med handfängsel på det hårda betonggolvet.

Trots att det kommer in flera anmälningar i månaden så gör inte polisen någonting- tills kommissarie May Lindgren börjar jobba med krogvåldet och på egen hand lägger ett pussel och ser ett mönster.

Medverkande

Axel Svensson, blev misshandlad av vakterna.

Patrik, blev misshandlad av vakterna.

Johan Wehle, blev misshandlad av vakterna.

“Robin”, jobbade som vakt på Push och Nivå delar av tiden.

May Lindgren, fd poliskommissarie.

Ann-Sofie Prahl, åklagare.

En dokumentär av: Malin Marcko.

Producent: Tove Palén.

Dokumentären är producerad 2024

P3 Dokumentär

Sveriges Radios långkörare P3 Dokumentär är till synes omåttligt populär och ligger allt som oftast högt upp på topplistorna i Sverige. P3 Dokumentär släpper oberoende dokumentära avsnitt som behandlar händelser och företeelser ur ett Sverigeperspektiv.

Svenska Poddar

Sveriges största podd om vår tids mest spännande och viktiga händelser. Nya avsnitt från P3 Dokumentär hittar du först i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren/Caroline Kernen

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt