Jönssonligan och ”Harrys dunder-amfetamin”

Jönssonligan och ”Harrys dunder-amfetamin”

P3 Krim · 2024-07-10
32:23

Krogarna på Södermalm i Stockholm ska strax stänga när insatsstyrkan bryter sig in genom ett lägenhetsfönster med hjälp av en stegbil och en motorsåg. Kort därefter grips en person misstänkt för att ha sålt narkotika på nätet.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Polisen misstänker att personen inne i lägenheten sysslar med narkotikaförsäljning genom säljkonton döpta till Jönssonligan och Björnligan. När polisen beslagtar en dator ser de att en användare är inloggad på sajten Flugsvamp 4.0 på darknet.

På sajten som är känd för sin narkotikaförsäljning har säljkontona bland annat erbjudit personer att köpa ”Sickans Ketamin”, ”Vanhedens torra Fest-Tjack” och ”Harrys Dunder-amfetamin”. Men det är inte bara narkotikaförsäljning som den misstänkte har sysslat med. Polisen tror även att han har hjälpt personer att ta lån genom att till exempel förfalska arbetsgivarintyg och lönespecifikationer. Bland de dokument som polisen hittar på hans dator finns ett arbetsgivarintyg för Ismail Abdo, alltså ”Jordgubben”. I banktransaktioner syns även flera kända namn med kopplingar till olika kriminella gäng. 

”I den narkotika som delvis har hanterats på Jönssonligankontot återfinns bland annat narkotika som är märkta ”Foxes” till exempel. Vilket är Foxtrotnätverkets emblem. Så det är klart att det här ingår i något större”, säger åklagaren Eva Wintzell.

Programledare: Linus Lindahl och David Ohlsson

Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

Kontakt: [email protected]

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim

Sveriges Radio i allmänhet och kanske P3 i synnerhet är kända för sina välproducerade podcasts. 2021 lanserade man podden P3 Krim som tar sig an det till synes outtömliga true crime-genren.

Svenska Poddar

Varje vecka ger Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin dig aktuella berättelser om brott och straff. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt