Mamman efter mordet på Saga: “Jag vill inte att Saga bara ska bli någon i statistiken”

Mamman efter mordet på Saga: “Jag vill inte att Saga bara ska bli någon i statistiken”

P3 Krim · 2024-06-10
11:11

Den 29 april 2023 kommer Malisa hem till sin gravida dotter Saga i Örebro och hittar henne mördad i sovrummet. Nu har Sagas pojkvän dömts till livstids fängelse för mordet.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

20-åriga Saga kvävdes och ströps till döds. När hennes mamma Malisa hittade henne på sovrumsgolvet hade hon en lampsladd runt halsen och ett tungt marmorbord över sig. Malisa ringer SOS Alarm men inser att dottern redan är död.


I det här avsnittet hör vi delar ur larmsamtalet och vi vill varna känsliga lyssnare. Malisa har själv bett P3 Krim att spela upp ljudet.


“För jag vill inte att Saga bara ska bli någon i statistiken, man ska höra att det var min dotter som jag hittade.”


Efter en lång rättegång där bland annat 50 vittnen har hörts så dömdes Sagas dåvarande pojkvän till livstids fängelse för mordet. Han var också pappa till pojken i Sagas mage. Pojkvännen har hela tiden nekat till brott och har överklagat domen.


Tingsrätten konstaterar att det har funnits ett hedersmotiv bakom att pojkvännen mördade Saga och att han var rädd för att annars uteslutas från sin familj, något som pojkvännen förnekar.


Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

Producent: Jenny Hellström

Kontakt: [email protected]

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim

Sveriges Radio i allmänhet och kanske P3 i synnerhet är kända för sina välproducerade podcasts. 2021 lanserade man podden P3 Krim som tar sig an det till synes outtömliga true crime-genren.

Svenska Poddar

Varje vecka ger Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin dig aktuella berättelser om brott och straff. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt