Mördarprofeten

Mördarprofeten

Sekter · 2021-10-25

Känsliga lyssnare varnas. Den självutnämnde profeten Jeffrey Lundgren och hans följare i The Kirtland Cult mördade 1989 en hel familj, på ett alldeles fasansfullt sätt. Till en lada togs familjemedlemmarna ut var och och en för sig. Där mötte de sin mördare. Gäst är Monica Emanell, psykolog med erfarenhet av att arbeta med narcisstisk personlighetsstörning. Tillsammans med programledaren Soraya Hashim pratar hon om hur det är att leva med en narcissist, och hur man vet om man själv är det. Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Sekter

Sekter handlar om just sekter och allt som kommer därtill: maktgalenskap och manipulation men även känslan av gemenskap och längtan efter tillhörighet. Podden tittar närmare på en ny sekt, från olika delar av världen, i varje avsnitt.

Svenska Poddar

Sekter upphör aldrig att fascinera - massmorden, myterna och de färgstarka ledarna. Där finns manipulation och maktgalenskap men i grunden också en längtan efter gemenskap och en annan tillvaro. I den här podden kommer vi djupdyka i en ny sekt i varje avsnitt, ökända som okända både i Sverige och världen. Vad är det som lockar? Vilka är personerna bakom rörelserna? Och vad definierar en sekt? I vår podd försöker programledare Soraya Hashim tillsammans med en expert förstå den oförståeliga värld som är sekternas. Berättarröst är Emil Hedayat. Sekter bygger på podcasten Cults från Parcast och produceras av Alaska Film & TV.

Var kan man lyssna?

Spotify Logo Podtail Logo

Avsnitt