Amy Deasismont

Amy Deasismont

Sommar & Vinter i P1 · 2022-08-07
58:24

Artisten om att fylla 30 och ändå leta efter sig själv.

Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.

Redan som 12-åring slog Amy Deasismont igenom under namnet Amy Diamond med låten ”What’s in it for me”. Hon nominerades till Rockbjörnen, Grammis, NRJ Awards och Nordic Hit Music Awards. De kommande åren följde hon upp succén med flera framgångsrika album och medverkan i Melodifestivalen.

På senare år har Amy Deasismont varit verksam som skådespelare. 2016 nominerades hon till en Guldbagge för sin roll i filmen ”Min lilla syster". Fem år senare debuterade hon som manusförfattare till tv-serien ”Thunder in my heart” där hon också spelar huvudrollen - en roll som gav henne Kristallen för Bästa kvinnliga skådespelare. Hon har även spelat rollen som Lillan i tv-serien ”Knutby”.

Amy Deasismont om sitt Sommarprat:

– Jag pratar om tid och ett överfullt källarförråd. Om att fylla 30 och redan ha en karriär som precis fyllt 18. Att vara myndig i dubbel bemärkelse men ändå leta efter sig själv.

Producent: Malin Persson

Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play

Sommar & Vinter i P1

Ett säkert sommartecken (och numera även vinter-) är att säsongen med sommarprat drar igång i Sommar & Vinter i P1. Ett femtiotal utvalda personer med olika erfarenheter får varsitt avsnitt att prata om... ja, vad de vill.

Svenska Poddar

Personliga berättelser som definierar vår tid. Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Karin Lindblom

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt