Bert-Åke Varg

Bert-Åke Varg

Sommar & Vinter i P1 · 2022-08-20
01:06:18

Skådespelaren om allt från Åsa-Nisse och Nils Poppe till hundar och papegojor.

Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.

Pentti Varg, Ugglan Helge, maskinisten Gustav Sjögren i ”Rederiet” och pyjamasbananen B2 – de flesta svenska generationer har en egen favoritkaraktär med Bert-Åke Varg, skådespelaren som slog igenom som sångare i låten ”Kökspolka” 1956.

På scenen har han steppat med Nils Poppe, spelat revy med Hagge Geigert och Kar de Mumma samt prisbelönats för sin roll i långköraren ”The Phantom of the Opera” på Oscarsteatern i Stockholm.

Bert-Åke Varg har medverkat i över 120 filmer och tv-serier som skådespelare eller som röst.

Bert-Åke Varg om sitt Sommarprogram:

– Jag bjuder på några glimtar från ett långt liv på scenen och framför kameran. Det kan bli allt från Åsa-Nisse och Nils Poppe till hundar och papegojor. Vi hörs!

Producent: Samuel Åhman

Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play

Sommar & Vinter i P1

Ett säkert sommartecken (och numera även vinter-) är att säsongen med sommarprat drar igång i Sommar & Vinter i P1. Ett femtiotal utvalda personer med olika erfarenheter får varsitt avsnitt att prata om... ja, vad de vill.

Svenska Poddar

I Sommar och Vinter i P1 hör du personliga berättelser som definierar vår tid. Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Karin Lindblom

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt