Diamant Salihu

Diamant Salihu

Sommar & Vinter i P1 · 2022-06-27
57:18

Journalisten om krig i olika former, förlust och livets största glädje.

Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.

I reportageboken ”Tills alla dör” skildrar Diamant Salihu konflikterna i Järva, ett av landets mest brottsutsatta områden. Boken ger en fördjupad bild av gängmiljön i Sverige och av människorna som utövar och drabbas av våldet.

För sitt arbete tilldelades han förra året Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst och nominerades till det prestigefyllda priset European Journalist of the Year.

Diamant Salihu är grävande reporter på Sveriges Television och har länge bevakat delar av den gängkriminalitet som finns runt om i Stockholm.

Diamant Salihu om sitt Sommarprat:

– Jag pratar om Emil i Lönneberga, krig i olika former, förlust och livets största glädje. Och jag spelar albansk folkmusik.

Producent: Parisa Höglund

Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play

Sommar & Vinter i P1

Ett säkert sommartecken (och numera även vinter-) är att säsongen med sommarprat drar igång i Sommar & Vinter i P1. Ett femtiotal utvalda personer med olika erfarenheter får varsitt avsnitt att prata om... ja, vad de vill.

Svenska Poddar

I Sommar och Vinter i P1 hör du personliga berättelser som definierar vår tid. Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Karin Lindblom

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt