Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth

Sommar & Vinter i P1 · 2022-07-19
01:00:24

Författaren om sina trettio dagar i ett kvinnofängelse.

Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.

Vigdis Hjorth är en av Nordens största författare och har skrivit ett trettiotal böcker för både vuxna och barn. Hon skapade debatt i hemlandet Norge med romanen ”Arv och miljö” som handlar om en kvinnas kamp för att få äga sin egen berättelse och om de svåra syskon- och föräldrarelationerna. Boken ledde till att hon slog igenom internationellt och nominerades till Nordiska rådets litteraturpris.

Vigdis Hjorth om sitt Sommarprat:

– I mitt Sommarprat berättar jag om min underliga och ofrivilliga, men ändå rättmätiga fängelsevistelse – trettio dagar i kvinnofängelset i den lilla norska kuststaden Sandefjord.

Producent: Jon Jordås

Översättning: Ninni Holmqvist
Namn och vissa detaljer i Vigdis Hjorths program är utbytta.

Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play

Sommar & Vinter i P1

Ett säkert sommartecken (och numera även vinter-) är att säsongen med sommarprat drar igång i Sommar & Vinter i P1. Ett femtiotal utvalda personer med olika erfarenheter får varsitt avsnitt att prata om... ja, vad de vill.

Svenska Poddar

I Sommar och Vinter i P1 hör du personliga berättelser som definierar vår tid. Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Karin Lindblom

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt