Charlotte Gyllenhammar – upp och ner i världen

Charlotte Gyllenhammar – upp och ner i världen

Söndagsintervjun · 2024-02-09
46:26

Hon växte upp i en av Sveriges mest påpassade familjer, men har genom konsten slagit sig fri och skapat sig en egen plattform. Vad vill Charlotte Gyllenhammar säga?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Charlotte Gyllenhammar är en av Sveriges mest framstående konstnärer, med uppmärksammade skulpturer och installationer.

Flera av dem finns att se i det offentliga rummet. Som fontänerna Child och Mother i Malmö eller minnesmärkena över Raoul Wallenberg och Dag Hammarskjöld i Göteborg och Uppsala.

Hösten 2023 återvände hon till sitt stora genombrott, verket ”Dö för dig”, en upp och nedvänd ek över Drottninggatan i Stockholm.

”Jag måste ut, slippa det här starka ljuset”

Charlotte Gyllenhammar är dotter till tidigare Volvo-vd:n PG Gyllenhammar och växte därmed upp i en av Sveriges kändaste familjer.

I den här söndagsintervjun pratar hon om hur det har påverkat henne och hennes konst, och om varför hon så ofta hänger sina verk upp och ner.

Programledare: Martin Wicklin

Producent: Filip Bohm

Kontakt: [email protected]

Söndagsintervjun

Söndagsintervjun i P1 bjuder in intressanta personer från den svenska offentligheten till en personlig intervju på 45 minuter.

Svenska Poddar

Möt människan bakom offentlighetens mask – Martin Wicklin i djupgående intervju med några av landets mest intressanta och aktuella personer Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Nina Glans

  • Antal avsnitt: 336
  • Senaste avsnittet: 2024-02-23
  • Nyheter

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt