Clinic i hundmassage @ Lilla Hundkalaset!

Clinic i hundmassage @ Lilla Hundkalaset!

Hundpodden Vår Bästa Vän · 2022-12-26
01:15:32

-När vi masserar våra hundar så lär vi känna deras kroppar och hur de känns i ett normaltillstånd så att vi kan bättre kan upptäcka avvikelser, menar hundmassören och beteendevetaren Anna Lind Dojcinovic från Stockholm Hundmassage.
Att hundmassage är en ny trend som växer i popularitet i Sverige har du som lyssnare förmodligen märkt om du följt podden eftersom att det gjorts en hel del avsnitt om detta som är ett sätt att ge din hund fysiska och mentala fördelar.
Hundmassage har visat sig vara skadeförebyggande, förbättra hundens rörelseomfång, minska stress, sänka blodtrycket, öka blodcirkulationen och självklart så stärker den relationen.

Anna Lind Dojcinovic berättar i sin clinic hur hon brukar använda sig av strykningar och cirklar och delar upp hundens kropp i fyra områden:
1) Ett område är nacke, hals och rygg.
2) Framben, överarm och skuldra.
3) Buk och bål.
4) Bakben och rumpa.

Vem som helst kan lära sig grunderna för att massera sin hund för mer hälsa och välbefinnande. Många tror inte att deras insatser gör någon skillnad, men det gör det verkligen och det här fick jag bevittna tidigare i maj när jag, Gurgîn, bjöds in till Lilla Hundkalaset som arrangerades av Hunden i Centrum hemma hos paret Anders Bagge och Johanna Lind Bagge.

Andra VBV-avsnitt relaterat till detta:
⚫ Allt om hundmassage
⚫ Allt om friskvård
⚫ Hundens kropp och rörelser 1.0
⚫ Visitation, massage & stretching
⚫ Visitation, massage & stretching [Lyssnarfrågor]

Hjälp! Det här är säsongens näst sista avsnitt... Vill du ha en ny säsong?
Podden är inte låst bakom en betalvägg eftersom att jag vägrar gömma kunskap bakom betalväggar. För att alla, oavsett ekonomisk situation, ska få tillgång till VBV:s evidensbaserade samtal med fokus på relationen med Sveriges ledande hundexperter så utgår jag ifrån "pay what you want"-filosofin.

Ditt bidrag beskattar jag och gör att jag på heltid kan folkbilda hundsverige.

SWISH 123 267 77 63

Eller bli månadsgivare på
Patreon.com/HundpoddenVBV

Hjälp fler att hitta podden genom att betygssätta och recensera VBV i din poddapp!
📷 Instagram - @HundpoddenVBV
📷 Instagram - @Gurgin
⌨️ Facebook - Hundpodden Vår Bästa Vän

Hundpodden Vår Bästa Vän

Välkommen till Hundsveriges vardagsrum där jag, Gurgîn, fördjupar mig i hunden och möter intressanta hundar och människor, forskare och hundexperter för att sprida större kunskap om familjedjuret som nästan en miljon svenskar idag delar hem med.
SWISH 123 267 77 63
Patreon.com/HundpoddenVBV

Var kan man lyssna?

Apple Podcasts Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Avsnitt